Medewerkster Antonius Ziekenhuis Nieuwegein wint zilver op Euroskills in Zweden

Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie bij MBO Utrecht heeft een zilveren medaille gewonnen tijdens EuroSkills in Zweden. De 22-jarige studente werkt op de afdeling interne/longgeneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en  liet haar beste vakwerk zien als beginnend verpleegkundige. Dat gebeurde in een spannende wedstrijd op 1, 2 en 3 december 2016 in Götenbörg in Zweden. In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers in alle richtingen en niveaus. Het doel hiervan is om aanstormend talent tot 25 jaar een podium te geven en het beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Alle nationale kampioenen gingen begin december de strijd met elkaar aan bij EuroSkills in Zweden. In totaal wonnen de Nederlandse mbo-studenten 3 keer goud, 4 keer zilver en 3 keer brons.

Nelleke Elskamp had nooit kunnen bedenken dat dit avontuur voor haar als leerling-verpleegkundige zo goed zou uitpakken. “Ik kreeg door de wedstrijden de kans om mij te ontwikkelen en mijn vakkennis onder tijdsdruk te verbeteren. Het hele traject was ontzettend leuk en een uitdaging. Door Skills weet ik nu dat ik goed op weg ben als beginnend beroepsbeoefenaar.Ik oefen dit beroep met hart en ziel uit en krijg de prachtige kans om dit uit te dragen naar anderen.”

Coach/begeleider Lianne Muis is heel erg trots op Nelleke Elskamp. “Met haar ambities triggert ze andere studenten om het beste uit zichzelf te halen. Ze is er enorm van gegroeid en het heeft haar gevormd tot de verpleegkundige die ze nu is. Bij Euroskills was de casuïstiek complex en Engelstalig. De afgelopen maanden heeft Nelleke keihard gewerkt, naast haar baan op de afdeling interne/longgeneeskunde in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Gelukkig kreeg ze daar ruimte om mee te doen aan de vakwedstrijden. We zijn onwijs trots dat zij onze Topopleiding Verpleegkunde op niveau 4 heeft afgerond, dat ze nationaal vakkampioen werd en dat ze tweede is geworden bij Euroskills.” zegt Lianne Muis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk